Killanmäen tanssilava tuhoutui tulipalossa

0
Killanmäen tanssilavan paloa oli sammuttamassa useita yksiköitä. Kuva: Simo Päivärinta.
Killanmäen tanssilavan paloa oli sammuttamassa useita yksiköitä. Kuva: Simo Päivärinta.

PÖYTYÄ/Karinainen. Killanmäen tanssilava tuhoutui tulipalossa maanantai-iltana. Palon syttymissyytä päästiin tutkimaan vasta tiistaiaamulla valoisaan aikaan, sillä romahtamisvaarassa olevaan rakennukseen ei ollut johtavan päivystävän palomestarin Jukka Hännisen mukaan mitään asiaa edes liekkien taltuttamisen jälkeen. Rakennuksesta jäi pystyyn joitakin hiiltyneitä seiniä ja katto osittain.
–Liekkipalo saatiin taltutettua parissa tunnissa, Hänninen kertoo ja toteaa rakennuksen olleen täyden palon vaiheessa palokunnan saapuessa paikalle.
–Rakennus paloi joka puolelta.

Pelastuslaitos sai hälytyksen Killanmäelle maanantai-illalla. Kuva: Simo Päivärinta.

Kevytrakenteisen rakennuksen pelastamiseksi ei Hännisen mukaan ollut mitään tehtävissä. Palo oli myös vaarassa levitä läheisiin puihin, mutta laajemman maastopalon palokunta sai estettyä. Paloa sammuttamassa oli useita yksiköitä.

Tanssilavasta jäi pystyyn vain joitakin hiiltyneitä seiniä ja osa kattoa.

Pelastuslaitos sai hälytyksen palosta kello 20.42 aikaan. Pelastuslaitos tutkii syttymissyytä yhteistyössä poliisin kanssa.

Tanssilavaa ylläpitävän Karinaisten Kunnon puheenjohtajan Kari Sävelkosken mukaan Killanmäellä ei ollut mitään sähköjä päällä syttymisaikaan. Viimeisin tapahtuma tanssilavalla on ollut elokuun lopulla pidetyt Venetsialaiset.

Sävelkosken mukaan tanssilavan palovakuutus ei ollut täysarvovakuutus. Näin ollen vakuutus ei riitä kattamaan uuden tanssilavan rakentamista.

 

Juttua täydennetty 26.9.2017 kello 15.38.

 

 

 

 

Lue lisää 29.9.2017 lehdestä