Auranmaalle lähes 10 miljoonan euron veronpalautuspotti

0

Verottaja maksaa veronpalautuksia auranmaalaisille lähes 10 miljoonaa euroa.

Eniten veronpalautuksia tulee Pöytyälle, jossa palautusten yhteissumma on 4,5 miljoonaa euroa. Reilu 5 400 pöytyäläistä saa ennakonpalautuksia. Keskimääräinen palautussumma on siis 834 euroa.

Auraan palautuksia tulee yhteensä 1,98 miljoonaa euroa. Ne jakautuvat 2 400 auralaiselle.

Koskelle palautuksia tulee 1,13 miljoonaa euroa, Marttilaan reilu miljoona euroa ja Oripäähän 746 000 euroa. Tarvasjokelaisten palautuksista ei ole saatavilla tietoja erikseen.

 

Auranmaalla veronpalausten määrä vuoden 2016 verotuksesta on suunnilleen sama kuin vuoden 2015 verotuksesta.

Verohallinto kertoi torstaina ennakkotietoja vuoden 2016 verotuksesta. Henkilöiden ja yritysten tarkat verotiedot julkaistaan ensi viikon keskiviikkona.

 

Palautusten lisäksi auranmaalaisten maksettavaksi lankeaa myös mätkyjä. Pöytyällä mätkyjen määrä on  2,6 miljoonaa euroa. Mätkyjä joutuu maksamaan lähes 1 300 henkilöä. Keskimääräinen mätkyjen määrä on reilu 2 000 euroa.

Aurassa mätkyjen määrä on yhteensä 1,2 miljoonaa euroa. Keskimääräinen mätkysumma on reilu 2 000 euroa.

 

Jäännösveroja joutuu usein maksamaan, jos henkilö on saanut myyntivoittoja, joita ei ole osannut ennakoida. Tämä on Verohallinnon pääanalyytikon Aki Savolaisen mukaan tyypillinen tapaus.

Veronpalautusta taas syntyy monista erilaisista syistä. Yksi on Savolaisen mukaan se, että tulot ovat jääneet jostain syystä ennakoitua pienemmiksi.

– Tai on esimerkiksi aliarvioitu vähennyksiä. Tyypillinen tapaus on, että on muutettu vuokra-asunnosta omistusasuntoon, eikä ole osattu vähentää omistusasunnon vähennyksiä oikein.

Myös kotitalousvähennys jää monelle veronmaksajalle palautettavaksi, eikä sitä ole etukäteen arvioitu verokorttiin.

–Työmatkakulut jätetään myös usein ennakoimatta verokorttiin, kertoo Savolainen.

Pääanalyytikko kertoo myös monen suomalaisen suoraan säästävän veropalautuksia odotellen.

 

 

Maksupäivät
  • 5.12.2017 veronpalautukset vuodelta 2016 maksetaan pankkitileille.
  • Jos tilinumeroa ei ole ilmoitettu Verohallintoon, palautus maksetaan maksuosoituksena OP:n välityksellä.
  • 29.11. on jäännösveron ensimmäisen erän maksupäivä.
  • Jäännösveron 2. erän eräpäivä on 1.2.2018.

Lähde: Vero.fi

 

 

Verohallinto keräsi viime vuonna tuloveroja yhteensä 36,1 miljardia euroa. Tuloverojen yhteismäärä kasvoi noin 3 prosenttia edellisvuoteen verrattuna.

Henkilöasiakkaiden ansiotuloverot kasvoivat verovuonna 2016 noin 150 miljoonaa euroa. Henkilöasiakkaat maksoivat ansiotuloveroa yhteensä 27,5 miljardia.

Pääomatuloverojen määrä laski 129 miljoonaa verovuoteen 2015 verrattuna. Pääomatuloista maksettiin vuodelta 2016 pääomaverotuloja noin 2,5 miljardia.