”Kivi kielessä” tunnelmoi nahkakansin ja tuorein sävelin

0

PÖYTYÄ. Historian siivet havisevat Pöytyällä Aleksis Kiven ja suomalaisen kirjallisuuden päivänä. Luontokapinetissa järjestetään Kivi kielessä -tilaisuus, jossa saa kantaesityksensä kolme uutta sävellystä kansalliskirjailija Aleksis Kiven runoihin.

Musiikkipitoisen illan ohjelman muuhun spesialiteettiin kuuluu kirjahuutokauppa, jossa on mahdollisuus huutaa omakseen erityiskappale Kiven Seitsemästä veljeksestä, jonka nahkakannet on tehnyt kierrätysmateriaalia hyödyntävä oripääläinen artesaani ja yrittäjä Nanna Korkiakoski.

Uudet sävellykset on tehty Kiven runoihin Rajamäen rykmentti (säv. Ville Mäkimattila), Ruususolmu (säv. Turo Lento) ja Hannan laulu (säv. Alberto Peltonen ja Ville Mäkimattila). Rajamäen rykmentin esittää Yläneen pelimannit, Ruususolmun lauluyhtye Typykät ja Hannan laulun Yläneen mieskvartetti.

Kivi kielessä – tilaisuuden tervehdyssanat lausuu Pöytyän kulttuurisäätiön puheenjohtaja Jarmo Sinisalo. Aleksis Kiven ”kotokielen taituruudesta” puhuu Yläneen kotiseutuyhdistyksen puheenjohtaja Arimo Helmisaari.

Kivi kielessä -tilaisuus järjestetään karinaislaisen, pöytyäläisen ja yläneläisen kulttuurin tukemiseksi.

 

Kivi kielessä Luontokapinetissa tiistaina 10.10. klo 18.30. Kymmenen euron pääsylipun hintaan sisältyy kahvitarjoilu.