Poliisi valvoo polkupyöräilijöiden valojen käyttöä

0

LOUNAIS-SUOMI. Lounais-Suomen poliisi valvoo erityisesti lähiviikkojen aikana polkupyöräilijöiden valojen käyttöä. Valoitta ajamisesta pimeän tai hämärän aikana voi seurata 40 euron rikesakko.
Poliisin havainnon mukaan valoitta ajaminen on varsin yleistä. Poliisi haluaakin muistuttaa polkupyöräilijöitä pyöräilyn vaaroista ja kannustaa pyöräilijöitä turvalliseen liikkumiseen, sillä syksyyn liittyvät hämärä ja pimeys lisäävät riskiä joutua auton kanssa yhteentörmäykseen.
Huonoissa näkyvyysolosuhteissa pyörän ja pyöräilijän näkyvyys onkin tärkeää varmistaa pitämällä pyörän valot ja heijastimet kunnossa. Omaa näkyvyyttään pyöräilijä voi parantaa ajoasun päälle puetulla huomioliivillä. Lainsäädännön mukaan polkupyörässä on oltava pimeällä tai hämärässä ajettaessa etuvalo sekä etu-, taka-, sivu- ja poljinheijastimet.