Pöytyä aikoo irtautua Auranmaan yrityspalveluista

0

AURANMAA. Pöytyä suunnittelee irtautuvansa Auranmaan yrityspalveluista. Kunnanhallitus päätti aloittaa neuvottelut yhteistoiminnasta irtautumiseksi ja kutsui Auran, Kosken, Marttilan ja Oripään kunnanjohtajat tämän vuoksi tapaamiseen ensi viikolla.

Kunnanhallituksen alkuperäisessä, Auranmaan yrityspalveluiden ensi vuoden talousarviota koskeneessa päätösesityksessä todettiin, että kunnanhallitus käy periaatekeskustelun elinvoiman vahvistamisesta Pöytyän kunnassa. Kunnanjohtaja Anu Helin esitti keskustelun perusteella sopimuksesta irtautumista.

Päätöksen taustalla on arvio siitä, että elinkeinotoimen merkitys kunnassa kasvaa siinä vaiheessa, kun sote-uudistus toteutuu.

Auran kunnanjohtaja Mika Joki kertoo sopimuksen irtisanomisajan olevan puoli vuotta, joten ilmoitus yhteistyöstä irtautumisesta olisi pitänyt tehdä jo kesäkuussa, jos sopimuksen olisi haluttu päättyvän tänä vuonna.

–Toisaalta asiathan ovat neuvoteltavissa, eikä ole järkevää jatkaa yhteistyötä sellaisen kumppanin kanssa, joka ei ole siihen halukas, hän huomauttaa.

Pöytyän irtautuminen yhteistyöstä tarkoittaisi käytännössä Auranmaan yrityspalveluiden purkamista.