Tampere erkani kaksi kilometriä kauemmas Aurasta

0
Susanna Hagström kertoo saaneensa siskonsa Johannan kanssa hyvät naurut nähtyään kilometriviitan vaihdon uuteen ja pidempää matkaa ilmoittavaan versioon. Kuva: Susanna Hagström
Susanna Hagström kertoo saaneensa siskonsa Johannan kanssa hyvät naurut nähtyään kilometriviitan vaihdon uuteen ja pidempää matkaa ilmoittavaan versioon. Kuva: Susanna Hagström

AURA. Auran kiertoliittymään viime viikolla vaihdettujen kilometriviittojen perusteella matka Auran keskustasta Tampereelle piteni yllättäen kahdella kilometrillä. Sen sijaan Turku pysyi yhtä lähellä kuin ennenkin.

Lukijan ottamassa kuvassa liittymästä poistetun viitan mukaan Tampereelle on matkaa 126 kilometriä. Uusi viitta viittilöi matkaksi 128 kilometriä.

Aluevastaava Kalle Peltonen Varsinais-Suomen ely-keskuksesta myöntää, että seututien kiertoliittymän viitassa oleva kilometrimäärä saattaa olla virheellinen. Peltonen lupasi, että tilanne tarkistetaan.

Peltosen mukaan viittojen uusiminen kehikoineen ja taustoineen päivineen on tavattoman kallista. Rahat ovat pois varsinaisesta tienpidosta. Niinpä kilometriviittoja ja opastustauluja ei ihan helposti lähdetä muuttamaan kilometrin tai kahden viilauksen takia.