Alikulkutyömaan aiheuttamista nettikatkoksista harmia Kyrön yrityksille

0
Torin puolella alikulku alkaa olla lopullisessa syvyydessään mutta kaivettavaa vielä riittää. Kaivuri saattaa siis jatkossakin rouhaista nettikaapelit poikki.
Torin puolella alikulku alkaa olla lopullisessa syvyydessään, mutta kaivettavaa vielä riittää. Kaivuri saattaa siis jatkossakin rouhaista nettikaapelit poikki.

PÖYTYÄ/Kyrö. Nettikatkoksista on ollut alikulun rakentamisen aikana murhetta osalle Kyrön keskustan toimijoista. Nettiyhteyksien katkeamisesta ovat kärsineet ainakin Auranmaan Viikkolehti, POP Pankki, Kyrön Kulta-Kello ja Kyrön Takomo Helin.

Pisin katkos sattui muutama viikko sitten, jolloin nettiyhteydet olivat poikki yli vuorokauden. Pankinjohtaja Kari Frantti kertoo pankin mitan tulleen tuolloin täyteen. POP Pankille on nyt hankittu varajärjestelmä, jonka pitäisi varmistaa, etteivät pankkitoiminnot enää pääse halvaantumaan.

Kyrön Kulta-Kellolle nettikatkoksista on harmia monella tapaa. Katkoksien aikana poissa pelistä ovat olleet paitsi maksupäätteet myös posti ja passipalvelu. Kyrön Takomolla nettikatkokset puolestaan lamauttavat logistiikan.

Kyrön alikulkutyömaan vastaava mestari Markus Tamminen pahoittelee kaapelikatkoksista koituvaa haittaa, mutta toteaa, että niitä on koko maanrakennusalalla vaikea välttää.

–Silloin, kun alueella tiedetään olevan kaapeleita, sinne tilataan ennen kaivutyön alkua kaapelinäyttö, jonka pohjalta tehdään kartat. Kaapelitutkan tarkkuus on kuitenkin vain noin metri ja kaikkia kaapeleita ei näy siinä, Tamminen kertoo.

Tamminen on saanut kyröläisiltä palautetta tietoliikennekatkoksista, mutta niin kauan kuin kaivutöitä tehdään, niiden riski on olemassa. Käytännössä niitä voi siis olla alikulkutyömaan vuoksi edessä ensi kesään saakka.

 

 

Lue lisää 14.11.2017 lehdestä