Ilkka Kanerva paljasti presidenttinäyttelyssä ”Nousevan Niinistön” – ja yllättyi

0
Ilkka Kanerva piti Hyttisen Niinistö-kukkaruukkua hyvin sympaattisena. Niinistön hiuksina toimii tuuhea kanerva.
Ilkka Kanerva piti Hyttisen Niinistö-kukkaruukkua hyvin sympaattisena. Niinistön hiuksina toimii tuuhea kanerva.

AURA. Auran kirjastossa on marraskuun ajan jonkin verran tavanomaisesta poikkeava kavalkadi kansakuntamme presidenteistä.

Frederik Hafrénin ideoima Suomen satavuotisjuhlaan liittyvässä näyttelyssä suuri osa maamme presidenteistä esiintyy varsin persoonallisessa valossa. Kahden keramiikkataiteilijan, Erkki Hyttisen ja Eino Viikilän, keramiikkapatsaat nostavat hymyn huulille. Näyttelyä täydentävät myös Hafrénin omasta, sekä kirjaston ja Ari Vilénin kokoelmista näyttelyyn saadut taulut ja kirjat.

Näyttelyn avajaisissa maamme kaikkien muiden presidenttien hahmot olivat jo tarkasteltavissa siinä vaiheessa, kun avajaisten kunniavieraaksi kutsuttu maamme pitkäaikaisin parlamentaarikko Ilkka Kanerva paljasti Erkki Hyttisen presidentti Niinistöstä tekemän keramiikkapatsaan. Parlamentaarikon juhlapuheilme vaihtui aitoon yllätykseen ja naurunpyrskähdykseen: pyyhkeen alta paljastui violetilla punkkarikampauksella varustettu presidentti.

Kampauksen loi patsaan ruukkuun istutettu kanerva – olihan Hafrénin Nousevaksi Niinistöksi ristimä työ on Erkki Hyttisen muovaama Sauli-ruukku.

 

Pressa Paraati -näyttely on esillä Auran kirjaston näyttelytilassa marraskuun loppuun saakka. Näyttelytila on avoinna myös viikonloppuisin kello 12–16.

 

 

Lue lisää 07.11.2017 lehdestä