Kaikki oleellinen Suomesta ja suomalaisista – katso video

0
Onni Haonperä ja Niklas Jansson selostavat Suomen itsenäistymistä Kosken lukion näytelmässä.
Onni Haonperä ja Niklas Jansson selostavat Suomen itsenäistymistä Kosken lukion näytelmässä.

KOSKI. Kosken lukion ilmaisutaidon kurssilaiset ovat tiivistäneet tunnin mittaiseen näytelmään kaiken oleellisen Suomesta ja suomalaisista alkuräjähdyksestä nykyhetkeen.

–Jos Suomen historia on aikoinaan tuntunut pakkopullalta koulussa, niin tämä esitys huuhtelee railakkaasti pölyt pois ja päivittää historiatiedot nykypäivään, Suomen historia -nimeä kantavan näytelmän kurssilaisille työstänyt ilmaisutaidon opettaja Jukka Päivärinta lupaa.

Päivärinta kertoo käsikirjoittaneensa näytelmää ikään kuin Lönnrotina. Hän on poiminut näytelmään ajankohtaisia katkelmia ja ajatuksia muun muassa Juha Hurmeelta, Petri Tammiselta, Rosa Liksomilta ja Saska Saarikoskelta. Poikkitaiteellinen esitys sisältää myös animaatiota, musiikkia ja kuvataiteita.

Näytelmän musiikkiosuuksista ja tehosteista vastaa musiikinopettaja Hans Julla.

–Näytelmään on valikoitunut uutta ja vanhaa musiikkia 1800-luvulta vuoteen 2017, Julla paljastaa ja kertoo valinneensa soittimia pilke silmäkulmassa.

Tekemisen iloa on ollut myös oppilailla.

–Näytelmää on ollut hauska tehdä, näytelmässä esiintyvät Onni Haonperä ja Niklas Jansson kertovat.

 

Suomen historia -näytelmä Kosken koulukeskuksen juhlasalissa torstaina 30.11. kello 18.

Lue lisää 28.11.2017 lehdestä

 

[su_youtube_advanced url=”https://www.youtube.com/watch?v=mEHuVC_xbFI&feature=youtu.be” width=”500″ height=”280″ autohide=”yes” rel=”no” theme=”light”]