Pöytyän Haverin kuusi valaisee Turun joulun – katso video kuusen lähdöstä

0
Kuusi nostettiin talon ja pihakoivun välistä kuljetuslavalleen.
Kuusi nostettiin talon ja pihakoivun välistä kuljetuslavalleen.

PÖYTYÄ/Haveri. Valtakunnan ykköskuusi, kuljetettiin tänään haverilaisen Sorvojan perheen pihalta Turun Tuomiokirkon eteen.

56-vuotias, 21,5 metriä korkea ja halkaisijaltaan 80-senttinen kuusi teki melkoisen maakuntamatkan, sillä se jouduttiin moottoritien siltatyömaan vuoksi kuljettamaan Turkuun Paattisten ja Moision kautta. Kuuselle kertyi näin maakuntamatkaa liki 70 kilometrin verran.

Perheen isä Heikki ei voinut työesteen vuoksi seurata kuusenlähtöä, mutta muu perhe, äiti Minna sekä lapset Inka, Ansa ja Arttu seurasivat tapahtumaa.

Kautta aikain ensimmäisen Haverilta Tuomiokirkolle lähteneen kuusen matkaa oli todistamassa myös runsaasti kyläläisiä. Moni tuntui jo Sorvojan perheen tavoin suunnittelevan matkaa Turkuun seuraamaan ensi lauantaina edessä olevaa kuusen valojen sytytystä.

Minna Sorvoja kuvasi tunnelmiaan yhtä aikaa haikeiksi ja helpottuneiksi. Hän kertoi perheen päätyneen kuusesta luopumiseen, koska pohjatuulet pääsevät puhaltamaan peltoaukealta suoraan päin talon kulmalla ollutta kuusta.

Arttu, Anja ja Inka olivat ylpeitä siitä, että lapsuuden leikki- ja kiipeilypuu sai nyt arvoisensa lähdön.

Kuusi nostettiin talon ja pihakoivun välistä kuljetuslavalleen.

Kuusta tarjottiin Tuomiokirkon kuuseksi jo viime vuonna, mutta tuolloin sopiva kuusi löytyi lähempää Nousiaisista. Kuusen kaatamisesta ja siirrosta huolehtineen Kuntecin työmaapäällikkö Timo Kajava kertookin Haverin olevan hänen 18-vuotisen kuusenhakukokemuksensa perusteella pisimmän ajomatkan takaa Tuomiokirkolle tuotu kuusi.

 

[su_youtube_advanced url=”https://www.youtube.com/watch?v=oJNF6FT6hS0″ width=”500″ height=”280″ autohide=”yes” rel=”no” theme=”light”]