Sisäilmaongelmat kiusaavat Aurassa

0
Kaikki ei ole aina sitä miltä näyttää. Kunnanviraston sokkeli onkin valesokkeli, Kari Tuohi selvittää. Rakennuksen ulkoverhous alkaa läheltä maanpintaa ja se saa olettamaan, että myös lattia ja kantava seinärakenne olisi saman verran maanpinnan yläpuolella.
Kaikki ei ole aina sitä miltä näyttää. Kunnanviraston sokkeli onkin valesokkeli, Kari Tuohi selvittää. Rakennuksen ulkoverhous alkaa läheltä maanpintaa ja se saa olettamaan, että myös lattia ja kantava seinärakenne olisi saman verran maanpinnan yläpuolella.

AURA. Aurassa selvitellään parhaillaan kunnanviraston ulkoseinissä havaitun kosteusvaurion laajuutta. Ongelma koskee etenkin viraston sosiaalitoimiston puoleista päätä, jonka seinärakenteissa on todettu hometta. Osalla työntekijöistä on ollut huonoon sisäilmaan liittyviä terveydellisiä ongelmia jo alkukesästä lähtien.

Kunnan työsuojelupäällikkö, tekninen johtaja Kari Tuohi kertoo sosiaalitoimiston puoleisiin tiloihin hankitun testikäyttöön ja lähinnä ensiavuksi ilmanpuhdistimia. Henkilöstöltä saadun palautteen perusteella tilanne onkin parantunut.

Ongelman pysyvä ratkaisu edellyttää kuitenkin tilojen korjaamista tai väistötilojen etsimistä. Tähän mennessä yksi sosiaalitoimen työtekijöistä on siirtynyt toisiin tiloihin.

Myös yhtenäiskoulun päärakennuksen vanhimman osan sisäilman laadussa on ongelmia, mutta Tuohi uskoo, että niistä päästään eroon selvästi kunnanvirastoa pienemmillä toimilla.

–Opettajilla olleiden oireiden syyksi epäillään ilmanvaihdosta tulevia villakuituja. Ne voivat olla peräisin seinistä, akustiikkalevyistä tai ilmanvaihtokanavista.

 

 

 

Lue lisää 28.11.2017 lehdestä