Smash antoi Tuntemattomalle sotilaalle täydet pisteet: ”Ylitti kaikki odotukset”

0

Elokuva: Tuntematon sotilas
Ohjaaja: Aku Louhimies
Pääosissa: Eero Aho, Jussi Vatanen, Johannes Holopainen, Aku Hirviniemi, Samuli Vauramo, Hannes Suominen, Joonas Saartamo, Arttu Kapulainen, Andrei Alén, Juho Milonoff, Matti Ristinen, Paula Vesala
Ensi-ilta: 27.10.
Kesto: 3h
Ikäraja: 16

Vuoden 2017 Tuntematon sotilas on Väinö Linnan klassikkoromaaniin perustuva kuvaus Suomen jatkosodasta. Kertomus perustuu lähinnä konekiväärikompanian matkaan sodassa. Elokuvassa on monia sotaan kuuluvia käänteitä ja mieleen painuvia tapahtumia. Matka Suomen rajalta Petroskoihin ja takaisin.
Elokuvaa katsoessa täytyy unohtaa kaikki niin kirja kuin kaksi aikaisemmin tehtyä Tuntematon sotilas -elokuvaa. Toteutuksena elokuva oli mahtava.
Elokuva ylitti kaikki odotukset. Oli vanhaa ja uutta. Toteutus oli upeaa jälkeä ja olen iloinen, että Louhimies ei tehnyt vain uutta kopiota vanhasta elokuvasta, vaan oli lisännyt elokuvaan myös jotain omaa, jonka avulla pääsi vielä syvemmälle henkilöhahmoihin.
Hahmoihin kehittyi elokuvan aikana tietynlainen side ja elokuvaan osasi eläytyä omalla tavallaan. Tämän elokuvan lopussa ei edes huomannut kolmen tunnin kuluneen niin äkkiä.
Näyttelijäroolit olivat todella hyvät. Aion varmasti mennä katsomaan elokuvan uudestaankin. (E.P.)
* * * * *

 

Arvosteluasteikko:
* * * * *  unohtumaton
* * * *  hieno
* * *  kannattaa katsoa
* *  kannattaa katsoa, jos vaihtoehtona on täydellinen tylsistyminen
ei kannata katsoa, vaikka vaihtoehtona olisi täydellinen tylsistyminen.

 

 

Smash on Auranmaan Viikkolehden nuortensivu.