Veteraanien hautamerkkikampanja täydessä vauhdissa Karinaisissa

0
Sotaveteraanin hautamerkki muistuttaa jälkipolviakin veteraanien uhrauksista.

PÖYTYÄ/Karinainen. Vaikka monen manan majoille siirtyneen sotaveteraanin hautakiveä koristaa messinkinen Sotaveteraanin hautamerkki, niin läheskään kaikkien veteraanien haudalla sitä ei ole. Kyrön Seudun Sotaveteraanien kunniapuheenjohtaja Arvo Nevala halusi, että tilanne muuttuisi ainakin Karinaisten hautausmaalla nyt, kun Suomi täyttää sata vuotta. Yhdistys otti asian ajaakseen ja päätti pitää huolta siitä, ettei merkin puuttuminen ole kiinni ainakaan käytännön esteistä. Vastaavaa projektia ei ole tiettävästi toteutettu tätä ennen missään päin Suomea.

–Kyrön Seudun Sotaveteraanit hankkii merkit ja huolehtii niiden kiinnityksestä muistokiviin, mutta sotaveteraanien omaisten täytyy tietysti antaa tähän lupa.

–Hautojen kartoituksessa ja omaisten osoitteiden hankkimisessa on tehty valtava työ. Joissakin tapauksissa piti kaivaa veteraanin neljäs sukupolvi lupaa antamaan. Osalle on soitettu ja lopuille lähetetty kirje, jossa kerrotaan asiasta. Voi silti olla, ettei ihan kaikkia omaisia tavoiteta kirjeelläkään, joten jos kirjettä ei kuulu ja haluaa veteraaniomaisensa haudalle merkin, voi ottaa yhteyttä yhdistykseemme, Arvo Nevala kertoo.

 

Hautamerkkiasiasta voi ottaa yhteyttä Kyrön Seudun Sotaveteraanien puheenjohtaja Joonas Rantalaan (p. 040 827 1962, rantala.jooonas@gmail.com), kunniapuheenjohtaja Arvo Nevalaan (p. 0500 415 142) tai sihteeri Paula Uotilaan (p. 0400 781 256, paula.uotila@hydoring.fi).

Mikäli omainen haluaa merkin kiveen, suostumus osoitetaan maksamalla merkin ja sen kiinnityksen omakustannushinta 25 euroa Kyrön Seudun Sotaveteraanien tilille FI19 4711 1020 0075 55. Maksun viestikenttään kirjoitetaan sotaveteraanivainajan nimi.

 

 

Lue lisää 07.11.2017 lehdestä