Wahlroos jälleen maakunnan verokärjessä – katso listat kovatuloisimmista

0

Björn Wahlroosilla olivat isoimmat pääomatulot Varsinais-Suomessa. Wahlroosin pääomatulot olivat vuoden 2016 verotiedoissa 21,7 miljoonaa euroa.

Wahlroos on Sammon, Nordean ja UPM:n hallitusten puheenjohtaja. Wahlroos on Sammon merkittävä osakkeenomistaja.

Timo Veromaalla on maakunnan isoimmat ansiotulot, 3,6 miljoonaa euroa. Veromaa on Biotien entinen toimitusjohtaja.

Yhdysvaltalaisen bioteknologiayhtiö Acorda Therapeutics osti turkulaisen lääkekehitysyhtiö Biotien viime vuonna. Veromaa ei jatkanut uuden omistajan palveluksessa.

 

Wahlroosin pääomatulot kasvoivat hieman verovuodesta 2015. Vuonna 2015 hänellä oli verotettavia pääomatuloja hieman alle 20 miljoonan euron edestä. Nyt summa oli 21,7 miljoonaa euroa. Ansiotuloja Wahlroos keräsi vuonna 2015 vajaat 400 000 euroa.Viime vuonna ansiotuloja oli noin 573 000 euroa.

Ville Rantala on turkulaisen Ursuk Oy:n toimitusjohtaja. Brysselin pörssissä noteerattu Sioen Industries osti kokonaan turkulaisen sukellus- ja pelastuspukujen valmistajan Ursukin joulukuussa 2016. Kauppahinta oli  noin 25 miljoonaa euroa, kertoo Turun Sanomat. Yrityksen pääomistaja Ville Rantala jatkaa omistajanvaihdoksen jälkeen yhtiön toimitusjohtajana. Tammikuussa Rantala osti osake-enemmistön Scandinavian Outdoor Oy:stä.

Elintarviketeollisuusyhtiö Atria osti kesällä 2016  enemmistön varsinaissuomalaisesta Kaivon Liha Kaunismaa Oy:n osakkeista. Mika ja Juha Kaunismaa ovat Kaivon Liha Kaunismaan omistajaperhettä.

 

Reetta Kaukinen  sai verotettua ansio- ja pääomatuloa yhteensä lähes 9,5 miljoonaa euroa. Hän on koko Suomessa eniten ansio- ja pääomatuloja kerännyt nainen. Kaukinen kuului STT:n tietojen mukaan Tietokeskus-konsernin omistajiin. It-palveluita tarjoavan konsernin enemmistöosuus myytiin viime vuonna pääomasijoitusyhtiö Vaaka Partnersille.

 

Eniten yhteenlaskettuja verotettuja tuloja yhteensä koko Suomessa sai peliyhtiö Supercellin Nicholas Derome. Hänen pääoma- ja ansiotulonsa olivat 74 miljoonaa euroa. Kakkosena oli saman yhtiön Lassi Leppinen 70,4 miljoonaa euroa.

Kolmanneksi eniten verotettua ansio- ja pääomatuloa yhteensä sai yhtiön toimitusjohtaja Ilkka Paananen, 48 miljoonaa euroa.

Kiinalainen Tencent osti viime vuonna japanilaisen Softbankin osuuden Supercellistä 6,4 miljardilla eurolla.