Etsivätoimisto Vihreä Hattu selvittää Himolassa kreivittären jalokivien kohtaloa

0
Kreivitär Elma von Shandeluu (Nea Heinonen) koittaa nitistää kärpäsiä sulkapallomailalla. Autonkuljettaja Koppala (Alma Kainulainen) tietää, että tavaroiden käyttötarkoitukset ovat muistisairaalla kreivittärellä hukassa usein. Serlokia (Vilma Holopainen) käytös ihmetyttää. Kuva: Katriina Reijonen
Kreivitär Elma von Shandeluu (Nea Heinonen) koittaa nitistää kärpäsiä sulkapallomailalla. Autonkuljettaja Koppala (Alma Kainulainen) tietää, että tavaroiden käyttötarkoitukset ovat muistisairaalla kreivittärellä hukassa usein. Serlokia (Vilma Holopainen) käytös ihmetyttää. Kuva: Katriina Reijonen

PÖYTYÄ/Yläne. Himolan teatteri tekee muutaman vuoden tauon jälkeen lastenteatteria lasten ja nuorten voimin. Mukana on 11 aikaansaavaa tyttöä, iältään 11–15-vuotiaita.

–Tytöt ovat hirveän tunnollisia, mutta ääntäkin löytyy välillä. Heillä tuntuu olevan aika paljon virtaa, ohjaaja Paula Ahola kuvailee hymynkare huulillaan työryhmää.

Kekseliäitäkin nuoret ovat. Työn alla oleva Etsivätoimisto Vihreä Hattu syntyi Paula Aholan käsikirjoitusluonnoksen pohjalta, mutta loppuun juoni hiottiin yhdessä tyttöjen kanssa.

–Heiltä tuli ajatus, että kreivitär on muistisairas. Siitä tuli ratkaiseva tekijä soppaan. Tytöillä olisi ollut paljon ideoita. Murhaa toivottiin loppuun saakka, mutta jouduin toppuuttelemaan, että ei tämä ole ihan semmoinen näytelmä, Ahola naurahtaa.

Näytelmä sopii esikouluikäisestä ylöspäin. Erityisen jännittäviä juonenkäänteitä näytelmässä ei ole, joten nuorempienkin kanssa uskaltaa tulla katsomaan, jos puolen tunnin mittainen esitys ei tunnu liian pitkältä.

 

Etsivätoimisto Vihreä Hattu, Himolan teatteri (Yläneen työväentalo, Haverintie 28, Yläne). Näytökset 6.1. ja 7.1. kello 15, 10.1. kello 18 ja 13.1. ja 14.1. kello 15. Liput 7 euroa, alle 3-vuotiaat ilmaiseksi. Lippuvaraukset iltaisin p. 0400 798 740.

 

 

Lue lisää 29.12.2017 lehdestä