Haukkavuoressa ja Hevonlinnassa ei suksi luista, mutta Oripäässä hiihdetään kilpaa

0
Kristiina Kössi kuljetti lentokentän lunta Kangastuvan maastoon, jossa Ville Auramaa oli lapiohommissa.
Kristiina Kössi kuljetti lentokentän lunta Kangastuvan maastoon, jossa Ville Auramaa oli lapiohommissa.

AURANMAA. Lauha sää on tehnyt selvää jälkeä Pöytyän Haukkavuoren ja Kosken Hevonlinnan laduista. Hiihtokelit menivät menojaan myös Marttilassa, jossa oli viikon verran joulun edellä käytössä neljä kilometriä perinteisen tyylin latu-uraa.

Hiihtäminen onnistuu kuitenkin niin Harjureitillä kuin Oripään Kangastuvan maastossakin.

Oripään Kangastuvan maastossa tullaan hiihtämään sunnuntaina kilpaa, vaikka kisoja edeltävät luonnonolot ovat olleet vaativat. Latureitin haastavimpiin paikkoihin ajettiin keskiviikkona traktoreilla lunta lentokentältä. Lumitykkiä ei nyt ole voitu käyttää ollenkaan, koska pakkasta ei ole ollut riittävästi.

–Ihan täysimittaista kolmen kilometrin lenkkiä ei pystytä hiihtämään, mutta kahden ja puolen kilometrin vapaan hiihtotyylin lenkki saadaan kuntoon, Ville Auramaa Oripään Urheilijoista kertoi ja muistutti, että ”hulluutta tarvitaan”, kun sääoloille ei mahda mitään.

Sarjoja on luvassa kahdeksanvuotiaista aina vähintään kuusikymppisiin.

 

Säästöpankkihiihdot kisataan Oripään Kangastuvan maastossa sunnuntaina 31.12. kello 12.

Harjureitin verkkosivuilla harjureitti.fi on latuverkoston ajantasaiset sää- ja latutiedot sekä kymmenen minuutin välein päivittyvää latukameran kuvaa.

 

 

Lue lisää 29.12.2017 lehdestä