Kaivosta pelastetulla Liekki-kissalla riittää nyt rapsuttelijoita Kartanokodissa

0
Liekki on rauhallinen ja kiltti, kaikkien rakastama lemmikki. Kuva: Sari Holappa
Liekki on rauhallinen ja kiltti, kaikkien rakastama lemmikki. Kuva: Sari Holappa

PÖYTYÄ/Yläne. Puolitoista vuotta sitten kaivon pohjalta pelastettu Liekki-kissa viettää kissanpäiviä Yläneen Kartanokodissa. Vanhusten luona Liekki on sulattanut kaikkien sydämet: aina on tarjolla silittäviä käsiä ja lämpimiä sylejä.

Vastaava sairaanhoitaja Katri Keihäs kehuu estoitta Liekkiä. Vaikka muistisairaat eivät juuri sisäistä uusia asioita, niin kissan he muistavat ja kaipaavat sitä. Harva se päivä joku kyselee osastolla, että missä se valkoinen kissa on.

–Pelkästään jo kissan touhujen seuraaminen on tuonut monen päivään iloa, Keihäs kehuu.

Liekki on oppinut Kartanokodissa omia tapoja ja niksejä. Se tietää tarkkaan, missä kannattaa milloinkin olla. Esimerkiksi ruoka-aikana Liekillä on omat konstinsa.

–Olemme huomanneet, että se on kova poika syömään. Se käy joka osastolla syömässä vuorotellen, ja on olevinaan nälkäisen näköinen, vaikka tulee suoraan toisen osaston ruokakupilta, naureskelee lähihoitaja Katja Pohjalainen Liekin tempauksia.

 

Lue lisää 01.12.2017 lehdestä