Oripäähän lääkäri viimeistään huhtikuussa

0

ORIPÄÄ. Oripään lääkäripulaan on luvassa helpotusta. Loimaan hyvinvointivaliokunta hyväksyi kahden keikkalääkärin palkkaamisen terveyskeskukseen. Heistä toinen työskentelee helmikuun alusta heinäkuun loppuun akuuttiosastoilla, mutta huhtikuun alusta syyskuun loppuu palkattava lääkäri on terveyskeskuksen johtavan lääkärin Sari Koistisen mukaan jo ilmoittanut suostuvansa toimimaan Oripäässä ainakin osan viikkoa.

Koistinen toteaa terveyskeskuksen hakevan jatkuvasti lääkäreitä, joten Oripään lääkäripula voi ratketa nopeamminkin varsinkin, jos hyvinvointivaliokunnan kaupunginhallitukselle tekemä terveyskeskuslääkäreiden palkankorotusesitys hyväksytään.

Sen perusteella terveyskeskuslääkäreiden palkka nousisi pätevyydestä riippuen 862–1 187 euroa kuukaudessa. Lääketieteen opiskelijankin kuukausipalkka nousisi 507 eurolla.

Korotus nostaisi palkat Loimaan kanssa lääkäreistä kilpailleen Huittisten tasolle.