Päiväkerhoon kaivataan lisää lapsia

0
Emma Heinonen kokosi palapelejä kerhomamma Kyllikki Mäntysen kanssa viime keskiviikon päiväkerhossa.
Emma Heinonen kokosi palapelejä kerhomamma Kyllikki Mäntysen kanssa viime keskiviikon päiväkerhossa.

LIETO/Tarvasjoki. Seurakuntien päiväkerhojen lapsimäärät ovat vähenemässä. Auranmaan seurakunnista Tarvasjoen kappeliseurakunnassa lapsimäärä on hiljalleen hiipunut niin alhaiseksi, että kerhojen jatkoa joudutaan miettimään.

Liedon seurakunnassa päiväkerhojen osallistujien minimäärä on seitsemän lasta. Tarvasjoen kerhoissa on tänä syksynä ollut 5–9 lasta. Kerhojen toiminta voidaan lopettaa kirkkoherran viranhaltijapäätöksellä, mutta kappalaisen Outi Niiniahon mukaan kerhot ovat saaneet luvan jatkaa ainakin kevääseen. Ensi syksynä tilannetta harkittaneen uudelleen, kun nähdään päiväkerhoon ilmoittautuneiden määrä.

Päivähoito on yksi iso tekijä, joka on vähentänyt päiväkerhojen lapsimääriä. Tarvasjoella lapsia kuljetettiin päiväkerhoon myös päivähoidosta, mutta päiväkodin tultua enää perhepäivähoitajat jatkoivat perinnettä.

 

Lue lisää 05.12.2017 lehdestä