Toivottu Lego-näyttely palasi Kurkigalleriaan

0
Velmeri Männikkö on myös kehityllyt omia rakennelmia näyttelyyn. Tässä ollaan Kyrön torilla.
Velmeri Männikkö on myös kehitellyt omia rakennelmia näyttelyyn. Tässä ollaan Kyrön torilla.

PÖYTYÄ/Kyrö. Kyröläisen Velmeri Männikön, 11, huikean suosion saavuttanut Lego-näyttely on palannut Kurkigalleriaan. Viimevuotiseen tapaan nähtävillä on lukemattomia legokokonaisuuksia eri vuosikymmeniltä. Näyttely on myös hieman uudistunut, joten uuttakin nähtävää on luvassa.

Yksi uutuus on Velmerin Dubaista hankkima tivoli. Dubain uusi Legoland siinsi innokkaan legoharrastajan haaveissa viimevuotista näyttelyä pystyttäessä. Säästämillään rahoilla ja näyttelyn avajaisten pääsymaksutuloilla Velmeri toteutti haaveensa.

Viimevuotinen näyttely poiki Velmerille muutakin mukavaa. Eräs rouva halusi lahjoittaa Velmerille aikuisen poikansa Lego-rekan ja koripallokentän, jotka molemmat ovat nyt näyttelyssä esillä.

Tähän näyttelyyn Velmeri ideoi myös maisemia Kyröstä sekä joulukalenterin, johon hän käy päivittäin lisäämässä uusia hahmoja. 100-vuotiaan Suomen kunniaksi hän teki sadan minihahmon asetelman. Näyttelyn kävijöillekin Velmeri on heittänyt haasteen. Jostakin komean kokoelman uumenista pitäisi löytyä joulupukin hukkaama paketti ja lelujuna.

 

Velmerin Lego-näyttely Kurkigalleriassa joulukuun ajan kirjaston aukioloaikoina.

 

Lue lisää 08.12.2017 lehdestä