Marttilassa Varsinais-Suomen aktiivisimmat ennakkoäänestäjät

0

AURANMAA. Ennakkoäänestys jatkui loppuun asti edellisiä presidentinvaaleja vilkkaampana. Äänestysprosentti nousi edellisistä vaaleista niin koko maassa kuin kaikissa Auranmaan kunnissakin.

Auranmaalla äänestettiin viime vaalien tapaan ennakkoon innokkaimmin Marttilassa (44,3 %). Vaimeinta vaali-into oli viime vaalien tapaan Oripäässä (33,9%). Määrällisesti katsoen vaali-into oli Oripäässä myös lähes samalla tasolla kuin kuusi vuotta sitten, sillä ääniä annettiin nyt vain yksi enemmän.

Marttilan äänestysprosentti oli myös Varsinais-Suomen korkein. Valtakunnan kärkisijoituksiin jäi kuitenkin matkaa, sillä seitsemässä kunnassa äänestysprosentti vastasi yli puolta äänioikeutetuista. Innokkaimmin ääntä käytettiin ennakkoon Lestijärvellä (60,8 %).

Auran äänestysprosentti oli 39,3, Kosken 36,6 ja Pöytyän 39,6.

 

Varsinainen vaalipäivä on sunnuntai 28.1., jolloin äänestetään omassa kotikunnassa. Äänestyspaikat ovat avoinna kello 9–20.