Sauli Niinistö Pöytyänkin nuorten suosikki presidentiksi

0
Niinistö nousi suosikiksi myös Elisenvaaran koulussa järjestetyssä nuorisovaaleissa.
Niinistö nousi suosikiksi myös Elisenvaaran koulussa järjestetyssä nuorisovaaleissa.

PÖYTYÄ. Jos nuoret päättäisivät, Sauli Niinistö valittaisiin presidentinvaalien ensimmäisellä kierroksella jatkokaudelle. Viime viikolla pidetyissä nuorisovaaleissa Niinistö sai nuorilta vahvan kannatuksen valtakunnallisesti ja keräsi 68,75 prosenttia äänistä. Pekka Haavisto keräsi toiseksi eniten (9,77 %) ja Laura Huhtasaari kolmanneksi eniten (7,08 %) ääniä. Paavo Väyrynen sai 4,92, Tuula Haatainen 3,04, Nils Torvalds 2,68, Matti Vanhanen 2,41 ja Merja Kyllönen 1,35 prosentin kannatuksen.

Myös Pöytyällä Niinistön kannatus oli vahvaa. Elisenvaaran yläkoululaisista 134 (58 %) käytti ääntään. Heistä 106 (79,1 %) kannatti Niinistöä. Toiseksi tuli Paavo Väyrynen (6,7 %) ja jaetulle kolmannelle sijalle Laura Huhtasaari ja Pekka Haavisto (6,0 %).

Yläneen yhtenäiskoulussa äänestämään pääsivät 6.–9.-luokkalaiset. Yläneelläkin Niinistö oli ylivoimainen ykkönen 83,7 prosentin kannatuksella. Huhtasaari tuli toiseksi (8,7 %) ja Torvalds kolmanneksi (7,6 %).

 

Lue lisää 16.01.2018 lehdestä