Viimeinen sikari haastaa koko Himolan teatterin työryhmän

0
Viimeinen sikari -näytelmän päähenkilö Ragnar (Erkki Kurikka) kehittelee tarinan, jonka mukaan hänellä ei ole enää paljon elinaikaa – hänelle täytyy siis suoda mahdollisuus elää kuin viimeistä päivää. Kuva: Katriina Reijonen
Viimeinen sikari -näytelmän päähenkilö Ragnar (Erkki Kurikka) kehittelee tarinan, jonka mukaan hänellä ei ole enää paljon elinaikaa – hänelle täytyy siis suoda mahdollisuus elää kuin viimeistä päivää. Kuva: Katriina Reijonen

PÖYTYÄ/Yläne. Jotakin kunnianhimoista on tehtävä, sillä täyteen tulee kaksikymmentä vuotta teatteriharrastuksen parissa. Tämän ajatuksen siivittämänä Heidi Tuomola tarttui puhelimeen ja kysyi Himolan teatterin pitkäaikaiselta näyttelijä-ohjaaja Kari Saarelta, uskaltaisiko tarttua johonkin ihan hulluun. Luottaisiko Kari Heidiin, jos tämä päättäisi tarttua Bengt Ahlforsin klassikkonäytelmään Viimeinen sikari?

–Kari vastasi, että ”120-prosenttisesti kyllä”, 31-vuotias Heidi Tuomola iloitsee.

Viimeinen sikari kertoo Ragnarista (Erkki Kurikka) ja Annelista (Marja Silén), yli 40 vuotta aviossa olleesta pariskunnasta. Elämän voisi kuvitella olla auvoisen tasaista, vuosien varrella yhteenhitsaantunutta. Ragnar kuitenkin tympiintyy tasaiseen arkeen, etääntyneeseen vaimoon ja kotona vaanivaan terveysterrorismiin.

 

Viimeinen sikari Himolan teatterissa (Yläneen työväentalo, Haverintie 28, Yläne). Ensi-ilta 21.1. klo 13, muut näytökset su 21.1. klo 18, to 25.1. klo 19, su 28.1. klo 13 & 18, ti 30.1. klo 19, pe 2.2. klo 19 sekä su 4.2. klo 13 & 18. Liput 17/15 e, varaukset p. 0400 798 740.

 

Lue lisää 09.01.2018 lehdestä