Auranmaalaisia nuoria mukana Nuorten parlamentissa

0

EDUSKUNTA. Perjantaina 23.3. televisiossa voi vilahtaa auranmaalaisia nuoria. Kosken seudun yläasteelta marttilalainen Leevi Lehtovaara sekä Yläneen yhtenäiskoulusta Ada Nyman ja Reetta Näränen osallistuvat Nuorten parlamenttiin, jonka täysistuntoa voi seurata suorana lähetyksenä TV1:ltä kello 12–13. Lähetyksen voi katsella myös Yle Areenasta sekä verkkolähetyksenä osoitteessa www.eduskunta.fi

Nuorten parlamentti järjestetään joka toinen vuosi. Kansanedustajat luovuttavat päivän ajaksi paikkansa yläkoulujen oppilasedustajille, jotka täysistunnon lisäksi pääsevät tutustumaan valiokuntatyöskentelyyn. Kyselytunnilla nuorilla on mahdollisuus esittää kysymyksiä valtioneuvoston jäsenille. Varsinais-Suomesta on mukana yhteensä kymmenen koulua.