Lystmettän toimintakeskuksesta tulossa entistä monikäyttöisempi

0
Erkki Markkula uskoo, että talkoisiin löytyy väkeä, sillä aina ennenkin on löytynyt. Pekka Vuorio aikoo olla ilman muuta mukana.
Erkki Markkula uskoo, että talkoisiin löytyy väkeä, sillä aina ennenkin on löytynyt. Pekka Vuorio aikoo olla ilman muuta mukana.

PÖYTYÄ/Uusikartano. Uudenkartanon kyläyhdistys remontoi hankerahalla Lystmettän katsomorakennuksesta esteettömän.

Ennen kesäteatterikauden alkua on tarkoitus rakentaa katsomon sivuille rappuset ja pyörätuoliliuska sekä parantaa katsomon alaosan inva-aluetta. Lisäksi näyttämön valoja uusitaan ja äänentoistoa parannetaan lisäämällä kaiutinlinjoja.

–Teatterikävijöistä noin 70 prosenttia on eläkeläisiä. Kaikille ei ole mahdollisuus tarjota eturivin paikkaa, joten haluamme parantaa kuuluvuutta katsomon takaosaan. Induktiosilmukkaa emme kuitenkaan ole ainakaan vielä hankkimassa, Himolan teatterin toiminnanjohtaja Heli Virtanen kertoo.

Kyläyhdistyksen puheenjohtaja Erkki Markkula muistelee näytökseen saapuneen joskus bussilastillinen pyörätuolia käyttäviä. Heidät saatiin työnnettyä kovalla työllä mäen kautta katsomoon.

Uutta liuskaa pitkin pyörätuolilla liikkuvat pystyvät siirtymään katsomoon ilman avustajaa. Esteettömyys laajentaa Lystmettän käyttömahdollisuuksia esimerkiksi eläkeläisten ja erityisryhmien lauluiltojen ja juhlien pitopaikaksi.
Kiti Salonen

 

Lue lisää 20.03.2018 lehdestä