Routa rutisti vesiputken rikki Koskella

0
Käyttövesiputken hajonnutta kohtaa kaivettiin esiin tiistai-iltana. Kuva: Simo Päivärinta.

KOSKI. Kosken keskustassa maanantaiaamuna havaittua vesiputkirikkoa paikallistettiin vielä keskiviikkona aamupäivällä Vienolantiellä. Käyttövesiputken rikkoutuminen katkaisi vedensaannin noin puolelta tusinalta taloudelta. Vesilaitos toimitti paikalle vesitankin turvaamaan asukkaiden vesihuoltoa.

–Toivottavasti vuotokohta on nyt löytynyt. Varmaa se ei vielä ole. Kaivinkone on parhaillaan töissä, mutta maa on tosi vahvassa roudassa tässä maantien alla. Routaa on vähintään puolitoista metriä, vesilaitoksen hoitaja Rauno Elo kertoi.

Vuotokohdan tarkkaa paikallistamista hankaloitti se, että vesi pulppusi pinnalle 20-30 metriä eri paikasta, missä oletettu putkirikko on. Routa on todennäköisesti päässyt murjomaan putkiston venttiiliä.

Kaivinkone oli töissä jo tiistai-iltana, mutta työt jouduttiin keskeyttämään, koska koneen routapiikki ei purrut riittävästi jäiseen maahan. Aamuksi paikalle hankittiin järeämmällä vasaralla varustettu kaivuri.

–Jos hyvin menee ja vuotokohta löytyy aamupäivällä, niin paineet saadaan verkostoon päälle aikaisintaan iltapäivän aikana, Elo sanoi.

 

Juttua on muutettu kello 11.50: Vuotokohta löytyi keskiviikkona aamupäivällä. Katso uudempi juttu aiheesta: Vesiputkivuoto korjattu Kosken keskustassa