Tarvasjoen Hyvinvointikeskuksen Peltolan asukkaat joutuvat muuttamaan

0
Sari Häkkinen pelkää menettävänsä työnsä, jos joutuu Peltolasta muuttamaan Liedon keskustaan.
Sari Häkkinen pelkää menettävänsä työnsä, jos joutuu Peltolasta muuttamaan Liedon keskustaan.

LIETO/Tarvasjoki. Tarvasjoen Hyvinvointikeskuksen Peltolan asukkaat saivat tällä viikolla epätietoisuutta ja huolta herättävän tiedotteen. Asukkaat joutuvat syyskuun alkuun mennessä muuttamaan muualle, kun Liedon kunta ottaa Peltolan kehitysvammaisilta vanhuspalveluiden käyttöön.

Kunta tiedottaa Peltolan asukkaita tulevista muutoksista tarkemmin ensi viikon keskiviikkona. Annetun tiedotteen mukaan kunta vastaa uuden asunnon löytymisestä. Mahdollisena muuttokohteena tiedotteessa mainitaan Liedon keskustassa sijaitseva kerrostalohuoneisto.

Peltolan asukkaan Sari Häkkisen mieli on haikea. Erityisesti häntä huolestuttaa, miten käy hänen työnsä Hyvinvointikeskuksen Ketolassa, jos hän joutuu muuttamaan Liedon keskustaan.

–Sitten minä laiskottelisin, jos töitä ei olisi, Häkkinen murehtii.

Liedon kehitysvammahuollon esimiehen Kirsi Hannulan mukaan Peltolan toiminnanmuutoksella haetaan yhteneväistä palvelukokonaisuutta, joka mahdollistaa muun muassa henkilöstön osaamisen paremman hyödyntämisen. Tarve yhtenäiseen palvelukokonaisuuteen on Hannulan mukaan noussut soteen valmistautumisesta.

Lue lisää 23.03.2018 lehdestä