Vesiputkivuoto korjattu Kosken keskustassa

0
Vesivuodon syyksi paljastui rikkoutunut talosulkuventtiili. Kuva: Simo Päivärinta.
Vesivuodon syyksi paljastui rikkoutunut talosulkuventtiili. Kuva: Simo Päivärinta.

KOSKI. Kosken keskustassa maanantaiaamuna havaittu vesiputken vuotokohta löytyi ja korjattiin keskiviikkona aamupäivällä Vienolantiellä. Käyttövesiputken venttiilin rikkoutuminen katkaisi vedensaannin alueella noin puolelta tusinalta taloudelta. Vesilaitos toimitti paikalle korjaustöiden ajaksi vesitankin turvaamaan asukkaiden vesihuoltoa.

–Talosulkuventtiili oli mennyt rikki. Samalla uusittiin jonkin verran käyttövesiputkea, kun kaivanto kerran oli auki. Verkostoon saadaan paineet pian päälle, kertoi vesilaitoksen hoitaja Rauno Elo keskiviikkona vähän ennen puoltapäivää.

Vuotokohdan paikallistamista hankaloitti se, että vesi pulppusi maanpinnalle 20-30 metriä eri paikasta, missä rikkoutunut venttiili lopulta oli. Routinut maa oli todennäköisesti murjonut rapistunutta venttiiliä.

Maa on vahvassa roudassa maantien alla, mikä vaikeutti kaivutyötä tiistai-iltana, jolloin työt jouduttiin keskeyttämään, koska kaivinkoneen routapiikki ei purrut riittävästi jäiseen maaperään. Aamuksi paikalle hankittiin järeämmällä vasaralla varustettu kaivuri.