Auranmaan yritykset laiskoja hakemaan tukea kesätyöllistämiseen

0
Päivi Koskelin-Luhlalalle kesätyöllistämiseen tarkoitetun tuen hyödyntäminen on ollut itsestäänselvyys. Toisaalta hän on palkannut Eveliina Pursimaan ja Adeele Soosaaren aiempina kesinä ilman tukeakin, koska tyttöjen ikä ei vielä silloin täyttänyt tuen edellytyksiä.
Päivi Koskelin-Luhlalalle kesätyöllistämiseen tarkoitetun tuen hyödyntäminen on ollut itsestäänselvyys. Toisaalta hän on palkannut Eveliina Pursimaan ja Adeele Soosaaren aiempina kesinä ilman tukeakin, koska tyttöjen ikä ei vielä silloin täyttänyt tuen edellytyksiä.

AURANMAA. Auranmaalaiset yritykset hyödyntävät laiskahkosti kuntien nuorten kesätyöllistämisestä maksamia tukia. Esimerkiksi Oripää oli viime vuonna varannut tukiin 4 000 euroa, mutta käyttöä oli kunnanjohtaja Pekka Pajun mukaan vain 2 500 eurolle.

Kosken kunnanjohtajan Jukka Matilaisen arvion mukaan tukea hakee vuosittain vain 4–6 yritystä. Aurassa tukea on kunnanjohtaja Mika Joen mukaan haettu vaihtelevasti.

–Yleensä varattu summa on kuitenkin riittänyt, joten ihan mahdottomasti ei hakemuksia tule, hän toteaa.

Kuntien maksamat tuet vaihtelevat Auranmaalla Kosken 180 eurosta Oripään 250 euroon. Tuen maksamisen ehdot ovat kaikissa kunnissa samansuuntaisia.

Koskelaisen kauneushoitola Harmonicin yrittäjä Päivi Koskelin-Luhtalalla tuen hyödyntäminen on ollut itsestäänselvyys. Hän ty öllistää kesäisin nuoria pyörittämässään jäätelökioskissa.Hän näkee tuen kunnan ja yrittäjän yhteistyösopimuksena, jossa yrittäjä sitoutuu palkkaamaan nuoren ja kunta tukee yrittäjää.

 

Lue lisää 17.04.2018 lehdestä