Khronoksen talo esillä Helsingin Taidehallin näyttelyssä

0
Khronoksen talo on ihmisiltä suljettu tila, jonka luonto saa ottaa vapaasti haltuunsa. Kuva: IC-98
Khronoksen talo on ihmisiltä suljettu tila, jonka luonto saa ottaa vapaasti haltuunsa. Kuva: IC-98

PÖYTYÄ, HELSINKI. Pöytyän Ordenojalla aivan vanhan Pöytyän ja Yläneen rajalla sijaitseva Khronoksen talo on saanut rapistua rauhassa kohta kaksi vuotta. Vuonna 1942 rakennettu Päivölän tila on aidattu, mutta porttia ei ole. Ajatus on, että aika saa asua paikalla ihmisen koskematta ainakin tuhat vuotta.

Hankkeen takaa löytyy taiteilijaryhmä IC-98 eli turkulaiset kuvataiteilijat Visa Suonpää ja Patrik Söderlund.

Nyt Khronoksen taloa tehdään tunnetuksi myös Helsingin Taidehallissa, jossa avautuu IC-98:n näyttely. Näyttelykävijät pääsevät liikkumaan Khronoksen talon ympäristössä virtuaalilasien avulla. Hanketta esitellään myös dokumentein ja valokuvin.

 

IC-98:n näyttely Helsingin Taidehallissa 26.5.–5.8.

 

Lue lisää 25.05.2018 lehdestä