Maastopalo turvesuolla Karinaisissa

0
Maastopalo tuotti sankaa savua, joka näkyi kauas. Kuva: Simo Päivärinta.
Maastopalo tuotti sankkaa savua, joka näkyi kauas. Kuva: Simo Päivärinta.

PÖYTYÄ/Karinainen. Saunojanrahkan turvetuotantoalueella maanantaina iltapäivällä syttynyt maastopalo saatiin saman illan aikana hallintaan. Tuli eteni laajimmillaan noin puoli kilometriä pitkänä ja parisenkymmentä metriä leveänä vyöhykkeenä.

Palo sai ilmeisesti alkunsa työkoneesta lennähtäneestä kipinästä. Traktorin vetämä turvesuoimuri jäi liekkien saaliiksi.

Tulipaloa oli taltuttamassa kymmenkunta pelastuslaitoksen yksikköä. Palosta muodostunut savupilvi näkyi laajalle alueelle. Tuuli oli maanantaina ajoittain puuskainen, mikä aiheutti uhkaa palon leviämisestä laajemmalle.

Sammutustyöt jatkuivat vielä illalla ja palopaikan jälkivartiointi jatkui yön yli.