Poliisin huumekoirien Suomenmestaruuksista kisaillaan myös Pöytyällä

0

VARSINAIS-SUOMI. Poliisin huumekoirien kolmipäiväiset suomenmestaruuskilpailut järjestetään 15.–17. toukokuuta Varsinais-Suomessa Pöytyällä, Kaarinassa ja Raisiossa.

Kilpailun viimeinen rasti, matkalaukkuetsintä suoritetaan Kauppakeskus Myllyssä torstaina 17.5. alkaen kello 10. Kilpailun voittajat palkitaan Kauppakeskus Myllyn keskusaukiolla kello 13. Yleisö on tervetullut seuraamaan molempia tapahtumia.

Kolmipäiväisen kilpailun aikana poliisikoirat etsivät huumeita maastosta, jäljeltä, huoneistosta, varastosta, ajoneuvoista sekä matkalaukuista. Kilpailuun kuuluu myös tottelevaisuusosuus, jota yleisö voi tulla seuraamaan torstaina kello 9 lähtien Raision Haunisten Koirakentälle (Santaojantie).

Kilpailuun osallistuu 19 poliisikoiraa ohjaajineen eri puolilta Suomea. Mukana on sekä poliisin partiokoiria että erikoisetsintäkoiria. Koiraroduista ovat edustettuina saksanpaimenkoira, belgianpaimenkoira malinois, labradorinnoutaja, sileäkarvainennoutaja, bordercollie sekä pasonrussellinterrieri.

Kilpailun kaksi parasta koirakkoa jatkaa syksyllä pidettäviin virkahuumekoirien suomenmestaruuskilpailuihin.
Kilpailun järjestää Suomen Poliisikoirayhdistys.