Smash testasi: Detox-kuuri kevensi myös keskittymiskykyä

0

Detox-kuurin tarkoituksena on poistaa elimistön kuona-aineita. Kuurin aikana myös olo kevenee ja terveellisen ruokavalion noudattaminen pääsee alkuun. Kuurin aikana tavoitteena on juoda paljon vettä sekä nauttia ateriat keittoina ja muina sekoituksina. Kuurin kesto vaihtelee yhdestä kahteen viikkoon.

Kuurin aikana aloitin jokaisen päiväni lasillisella vettä, johon puristin tuoretta sitruunamehua. Aamupala oli päivittäin ongelmallinen, sillä en löytänyt mieluista aamupalareseptiä. Kuurin puolivälissä kuitenkin vihersmoothie aloitti jokaisen aamuni.

Kuuriin kannattaa valmistautua hyvin ostamalla tarvittavat ainekset viikon ruokiin, sillä varsinkin kuurin alussa nälkä yllättää nopeammin. Koulussa ruokani koostui salaatista, joka sisälsi lähinnä salaatteja, kurkkua ja tomaattia. Lounaaseen käytin keitettyjen kasviksien lisäksi cuscusia, sillä koin sen hyödylliseksi, jos sitä on vain vähän.

Kuurin tavoite on poistaa turhia kuona-aineita, mikä tuo kehoon kevyemmän ja terveellisemmän olon – ja niin se myös teki. Kuuri oli kuitenkin opiskelijalle vaikea toteuttaa, sillä vähäisellä energiamäärällä on vaikea keskittyä koulussa. Kuuri antoi myös pienen kokemuksen kasvinsyöjän maailmaan.

Kuuri on mielestäni hyödyllinen, ja suosittelen kokeilemaan sitä ajalla, jolloin kiireet ovat vähäisiä ja liikunta on vähäistä. (E.M.)
* * * *

Arvosteluasteikko:
* * * * *  elämys
* * * *  aika hyvä juttu
* * *  kannattaa kokeilla
* *  kannattaa kokeilla, jos vaihtoehtona on täydellinen tylsistyminen
*  ei kannata kokeilla, vaikka vaihtoehtona olisi täydellinen tylsistyminen

Smash on Auranmaan Viikkolehden nuortensivu.