Metsämaastoa paloi Aurassa

0
Liekit etenivät vauhdilla rutikuivassa metsämaastossa. Kuva: Simo Päivärinta.
Liekit etenivät vauhdilla rutikuivassa metsämaastossa. Kuva: Simo Päivärinta.

AURA. Sähkölinjan päälle kaatunut puu aiheutti metsäpalon Aurassa Rekirikontien, Mielontien ja Takamaantien tuntumassa maanantaina illansuussa. Tuli oli irti kahdessa erillisessä kohteessa, sillä ensimmäisen palon kekäleet lennähtivät kauas tien toiselle puolelle ja sytyttivät toisen maastopalon.

Varttunutta sekametsää paloi noin neljän hehtaarin alueella. Voimakkaan tuulen lietsomaa tulta taltutettiin pelastuslaitoksen usean yksikön voimin yön yli. Apuun tarvittiin myös sammutushelikopteria, joka pudotti kymmeniä säkillisiä vettä liekkien sekaan.

Maastoa paloi Aurassa myös Tarvasjoentien ja Ojasentien lähellä Metsähalavan alueella, jossa palo rajoittui kallioisessa maastossa suhteellisen pienelle alueelle.

 

Uutista on päivitetty 5.6. klo 12.10.