Oripään palvelukeskuksen keittiö yhden työntekijän harteille

0
Taina Isotalo on järkyttynyt kunnanhallituksen päätöksestä vähentää työntekijöitä palvelukeskuksen keittiöstä.
Taina Isotalo on järkyttynyt kunnanhallituksen päätöksestä vähentää työntekijöitä palvelukeskuksen keittiöstä.

ORIPÄÄ. Oripään palvelutalon keittiössä ollaan kauhuissaan kunnanhallituksen päätöksestä vähentää väkeä keittiöstä. Kunnanhallituksen ruokapalveluselvityksen pohjalta tekemän päätöksen mukaisesti palvelukeskuksen keittiöstä lakkautetaan toinen keittäjän toimi.

Palvelukeskuksessa työskentelee syyskuun lopusta lähtien arkena että viikonloppuna yksi henkilö.

–Tuntuu tosi typerältä, palvelukeskuksen ruokapalveluesimies Taina Isotalo puuskahtaa ja kritisoi, että vähennyksestä on päätetty tuntematta keittiön arkea.

Palvelukeskus valmistaa päivittäiset ateriat 60 ruokailijalle, joista parillekymmenelle ateriat kuljetetaan kotiin. Kesän aikana palvelukeskuksessa valmistetaan myös päiväkotilasten ruuat, mikä kaksinkertaistaa valmistettavan ruuan määrän. Kesälomasijaista ei Isotalon mukaan tästä huolimatta ole palvelukeskuksen keittiöön saatu, mutta kunnan kesätyöllistämästä nuoresta on apua.

Ruokapalveluselvityksen tehneen Damico Oy:n Minna Dammertin ehdotusta kotiateriapalvelun lopettamisesta Oripään kunnanhallitus ei hyväksynyt, vaan päätti lähettää asian sosiaalilautakunnan valmisteltavaksi. Dammert on arvioinut, että ruokapalveluihin tehtävillä muutoksilla voidaan saavuttaa kymmenien tuhansien eurojen säästöt.

 

Lue lisää 15.06.2018 lehdestä