Vaatimattoman valokuvaajan otoksia esillä Tarvasjoen kotiseutumuseossa

0
Eeva Sisson valokuvia Tarvasjoen kirkosta on esillä Tarvasjoen kotiseutumuseon näyttelyssä.
Eeva Sisson valokuvia Tarvasjoen kirkosta on esillä Tarvasjoen kotiseutumuseon näyttelyssä.

LIETO/Tarvasjoki. Eeva Sisso on monille tarvasjokelaisille tuttu nainen kameran takaa. Sisso on dokumentoinut Tarvasjoen koulun ja seurakunnan tapahtumia jo reilun kymmenen vuoden ajan valokuviin.

Harrastus alkoi luontopolun avaamisen aikoihin ja sai lisää kimmoketta Hyvinvointikeskuksen rakennusvaiheiden ja koulun laajennuksen kuvaamisesta. Rakennuksista harrastus on laajentunut tapahtumiin. Koulun ja seurakunnan tilaisuuksien lisäksi Sissoa pyydetään kuvaamaan muun muassa syntymäpäiviä ja rippijuhlia. Tänä päivänä hän ei enää osaa arvioida, kuinka monia tuhansia kuvia arkistoihin on kertynyt.

–Kun Eevalta kysyy, onko hän kuvannut jotakin mitä museo tarvitsisi, melkein heti pyydetty kuva tulee, Liedon museon museoamanuessi Terhi Ykspetäjä-Remes toteaa.

Ykspetäjä-Remes ja kotiseutuneuvos Kalervo Mäkinen pitävät Sisson tekemää dokumentointia merkittävänä kotiseututyönä. Mäkinen myös kehuu Sisson löytävän tilannekuviinsa hyviä kuvakulmia, jotka kertovat tilaisuuksista. Kuvaaja itse sanoo, ettei tavoittele tiettyä tunnelmaa vaan pyrkii ottamaan tapahtumista sekä yleisiä että yksityiskohtaisia kuvia.

–Tunnelma tulee siinä sivussa, hän sanoo vaatimattomasti.

 

Tarvasjoen kotiseutumuseo avoinna sunnuntaisin kello 11–15 elokuun loppuun asti.

 

Lue lisää 29.06.2018 lehdestä