Kytenyt nuotio sytytti aluskasvillisuuden palamaan Koskella

0

KOSKI. Noin 2 000 neliötä metsän aluskasvillisuutta paloi Koskella Kärrintien tuntumassa maanantain vastaisena yönä. Pelastuslaitos sai hälytyksen palosta hieman kello kahden jälkeen yöllä. Palo ei levinnyt puustoon eikä aiheuttanut muita vahinkoja. Pelastuslaitos sai tulen talttumaan parissa tunnissa.

Päivystävä palomestari Mikko Särmä arvelee palon saaneen alkunsa paikalla olleesta hakkuujätteen polttopaikasta. Hakkuujätteiden polttamisesta on Särmä mukaan jo useampia päiviä, mutta ilmeisesti jotain oli jäänyt kytemään.

–Sunnuntaina oli tuulinen päivä, ehkä se sai siitä uutta puhtia, Särmä pohtii.

 

Juttua on korjattu keskiviikkona 4.7. kello 9.12. Alkuperäisessä jutussa palopaikan kerrottiin olleen Lepolantien tuntumassa. Oikea paikka on kuitenkin lähempänä Kärrintietä.