Paperi T ei jättänyt kylmäksi

0
Paperi T:n keikalla Ilosaarirockissa valoefektit loivat tunnelmaa. Kuva: Enni Lahti
Paperi T:n keikalla Ilosaarirockissa valoefektit loivat tunnelmaa. Kuva: Enni Lahti

Ehdottomasti parin viime kesän kohokohta on ollut Ilosaarirock – heinäkuun puolivälissä järjestettävä festaritapahtuma Joensuussa. Vaikka matkaa paikan päälle onkin kiitettävästi, itse festarialueelle astuessa tuntuu aina siltä, kuin olisi palannut kotiin: suhteellisen pienessä tapahtumassa tunnelma on tiivis ja omien kokemusteni mukaan hyvä.

Omalta osaltani odotetuin artisti tämän kesän Ilosaarirockissa oli Paperi T, suomalainen rap-artisti, jonka musiikkiura on alkanut Ruger Hauer -yhtyeen jäsenenä ja sittemmin vaihtunut soolouraksi. Paperi T:n musiikki voi kertoa elämän eri osa-alueista hyvinkin samaistuttavasti, vaikkei henkilökohtaista kokemusta olisikaan.

Eikä artistin tunnin mittainen esitys jättänyt kylmäksi: valoefektit hämärällä telttalavalla pidetyssä keikassa loivat tunnelman, joka ruokki kappaleiden aikaansaamaa fiilistä. Paperi T otti myös kontaktia yleisöön, mikä sai olon tuntumaan siltä, että hän todellakin oli juuri siinä hetkessä, juuri yleisöä varten ja heidän kanssaan.

Pitkään kyseistä räppäriä kuunnelleena oli mahtavaa viimein päästä kokemaan tämän live-esiintyminen ensimmäistä – eikä toivottavasti suinkaan viimeistä kertaa.

Kaiken kaikkiaan konsertti oli onnistunut, ehdottomasti yksi mieleenpainuvimpia hetkiä tänä vuonna. Oman suosikkiartistin keikkoja voin siis suositella lämpimästi kaikille: niistä saa itselleen kivoja muistoja ja kokemuksia. (E.L.)
* * * * *

 

Arvosteluasteikko
* * * * *  unohtumaton
* * * *  hieno
* * *  kannatti käydä katsomassa ja kuuntelemassa
* *  kannattaa mennä keikalle, jos vaihtoehtona on täydellinen tylsistyminen
*  ei kannata mennä keikalle, vaikka vaihtoehtona olisi täydellinen tylsistyminen.

 

Smash on Auranmaan Viikkolehden nuortensivu.