Smash testasi valmiit kylmäkahvit – ja tykkäsi

0

Nykyään kovasti yleistyneet valmiit kylmäkahvit ovat oiva vaihtoehto erilaisille limsoille ja sokerijuomille varsinkin kahvin ystävälle. Niitä löytyy kaupoista eri valmistajilta useita erilaisia makuja. Itse valitsin tähän testiin cafe latteja, mutta hyllyiltä löytyy myös niin cappuccinoja kuin mintulla ja kaakaolla maustettuja kahvijuomiakin. Hintaero eri valmistajien kahveilla saattaa heitellä, mutta ei mitenkään huomattavasti. Juomat maksavat keskimäärin kahden euron molemmin puolin.

Valio Eila, Latte Original, 2,5 dl, 1,25 euroa
Valion kahvi on mielestäni eniten oikean kahvin makuinen, mutta kuitenkin makea ja pehmeä. Tuote ei sisällä laktoosia ja proteiinipitoisuus oli suurin näistä kolmesta. Pakkaus on kierrätysystävällinen, joutsenmerkillä varustettu ja Suomessa valmistettu.
* * * *

Paulig Frezza Latte, Silky Milky, 2,5 dl, 1,75 euroa
Pauligin kahvi oli mielestäni makein näistä kolmesta, ja se sopii hyvin myös jälkiruoaksi. Kahvi ei myöskään sisällä laktoosia. Ulkonäöllisesti tämä pakkaus oli mielestäni kaunein. Pullosta saa 10 sentin pantin!
* * *

Starbucks, Caffe Latte, 2,2 dl, 2,15 euroa
Kahvi oli mielestäni liian kermainen ja minulle jäi jotenkin savuinen jälkimaku. Purkissa ei myöskään ole kunnollista korkkia vaan juoma juodaan pillillä, mikä hankaloittaa esimerkiksi sen kanssa kulkemista. Tuote on Reilun kaupan leimalla varustettu. (I.M.)
* *

 

Arvosteluasteikko
* * * * *  ihanaa
* * * *  hyvää
* * *  kannattaa maistaa
* *  kannattaa maistaa, jos vaihtoehtona on silakkalaatikko
*  ei kannata maistaa, vaikka vaihtoehtona olisi silakkalaatikko

 

Smash on Auranmaan Viikkolehden nuortensivu.