Kyrön alikulku tullaan pitämään talvella sulana suolalla

0
Kyrön alikulku pidetään talvella sulana suolalla. Kehityksentien ja Huitinperäntien risteysten näkyvyysongelmiin haetaan ratkaisua.
Kyrön alikulku pidetään talvella sulana suolalla. Kehityksentien ja Huitinperäntien risteysten näkyvyysongelmiin haetaan ratkaisua.

PÖYTYÄ/Kyrö. Kyröntien talvihoitoluokkaa on Kyrön alikulun myötä korotettu. Kyröntien osuus ysitieltä Ollilantien risteykseen pidetään talvella sulana suolaamalla.

Kyläläiset ovat olleet huolissaan muun muassa mahdollisista peräänajoista Salen liittymässä. Talviolosuhteissa etenkin rekkojen pelätään joko jumittuvan alikulkuun tai alikulun mäestä vauhtia saatuaan ajavan edellä ajavien päälle, jos nämä joutuvat pysähtymään odottaessaan vuoroaan kääntyä Kyröntieltä.

–Ei suolaaminen peräänajotilanteita estä, mutta ainakaan liukkaudesta mahdolliset peräänajot eivät tule olemaan kiinni, Varsinais-Suomen Ely-keskuksen projektipäällikkö Veli-Pekka Pelttari sanoo kehottaen liikennesääntöjen ja kelin mukaiseen ajotapaan.

Pelttari kehottaa alikulun risteyksissä muutoinkin varovaisuuteen, sillä Kehityksentieltä ja Huitinperäntieltä alikulkuun käännyttäessä näkyvyys on todettu heikoksi. Näkyvyyttä haittaavat pyörä- ja kävelyteiden suojakaiteet.

–Henkilöautojen korkeudelta ei näe muuta kuin kaidesälettä, Pelttari kertoo itsekin todenneensa tilanteen.

Pelttarin mukaan aidan säleitten on toisaalta oltava riittävän tiheällä, ettei kukaan pääse aidan välistä pujahtamaan autojen alle.

–Kun yhteen suuntaan kumartaa, niin toiseen pyllistää, hän harmittelee mutta lupaa, että mahdollisten näkemäaukkojen tekemistä selvitellään.

 

Lue lisää 24.08.2018 lehdestä