Mauri jäi vaisuksi, seuraavaksi tulee Kuisma-myrsky – myös yöpakkasia on luvassa loppuviikolla

0

Uusi syysmyrsky on saapumassa Suomeen keskiviikkoiltana. Länsituuli voimistuu myrskypuuskiin keskiviikkoillasta alkaen maan etelä- ja keskiosassa.

Puuskat voivat aiheuttaa sähkökatkoja.

Keskiviikon myrskyä voidaan puhutella Kuismaksi päivän nimipäivän mukaan. Pitkään ei ehtinyt kulua edellisestä syysmyrskystä, sillä Mauri-myrsky puski lounaasta viime viikonloppuna.

VOIMAKAS matalapaine liikkuu keskiviikkoillan ja torstain aikana Suomen yli itään, kertoo Ilmatieteenlaitos. Länsituuli alkaa voimistua myrskypuuskiin keskiviikkoiltana länsirannikon maakunnissa ja yöllä muualla maan etelä- ja keskiosassa.

Lounaisosissa voi tulla sade- ja ukkospuuskia alkuillasta ennen varsinaisia matalapainetuulia. Sademäärät ovat noin 5–20 millimetriä koko maassa.

SADEALUEEN jälkeen puuskainen, länsiluoteinen tuuli voimistuu lännestä alkaen. Puuskat ovat voimakkuudeltaan laajalti 15–20 metriä sekunnissa, maan etelä- ja keskiosassa 17–22 metriä sekunnissa. Tuulenpuuskat aiheuttavat paikoin sähkökatkoja maan etelä- ja keskiosassa varsinkin järvien länsirannoilla.

 

YÖPAKKASIA tai hallaa voi esiintyä erityisesti perjantain ja lauantain vastaisina öinä aina maan eteläosaa myöten. Vesistöjen lähellä hallaa ei kuitenkaan esiinny.

 

Kuva: Liikenneviraston kelikamera, Enontekiö 26.9.2018

ENONTEKIÖN Kilpisjärvellä satoi tiistaina ensilumi; aamun havainnossa oli kaksi senttimetriä lunta. Pohjois-Lapin tunturiseudulla ja Enontekiön kunnassa sataa keskiviikon aikana lisää lunta ja räntää 5–10 senttimetriä.