Seurakuntavaaliehdokkuus ei kiinnostanut Aurassa eikä Martinkoskella

0
Auran seurakunnassa päädyttiin sopuvaaliin, koska ehdokkaiden määrä ei riittänyt vaaliin. Kuva: Asko Virtanen
Auran seurakunnassa päädyttiin sopuvaaliin, koska ehdokkaiden määrä ei riittänyt vaaliin. Kuva: Asko Virtanen

AURANMAA. Syksyn seurakuntavaalien ehdokasmäärät ovat paikoitellen laskeneet rajusti. Uuden Martinkosken seurakunnan kirkkovaltuustoon pyrkii kolmelta listalta yhteensä 23 ehdokasta, kun neljä vuotta sitten Koskella ja Marttilassa oli yhteensä 44 ehdokasta.

Auran seurakunnassa ehdokkaita saatiin kasaan niin vähän, että uusi kirkkovaltuusto tullaan valitsemaan sopuvaalilla. Kahdelle listalle saatiin yhteensä vain 12 ehdokasta, mikä kirkon vaalijärjestykseen mukaan kuitenkin riittää, sillä ehdokasmäärä on neljä viidesosaa valittavien määrästä. Vaalijärjestyksen mukaan Auran kokoisen seurakunnan kirkkovaltuustoon kuuluu normaalisti 15 jäsentä.

Pöytyän seurakunnassa sen sijaan onnistuttiin hieman kasvattamaan ehdokasmäärää.

 

Lue lisää 21.09.2018 lehdestä