Muistatko jotakin Huvituksen Dodge-seka-autosta?

0
Väinö Jaakkola poseerasi Huvituksen Dodgen edessä vuonna 1952.
Väinö Jaakkola poseerasi Huvituksen Dodgen edessä vuonna 1952.

PÖYTYÄ/Yläne, TURKU. Mika Jaakkolan pappa Väinö Jaakkola työskenteli apukatsastajana Yläneen tyttökodissa Huvituksessa heti sotien jälkeen aina eläkkeelle jäämiseensä saakka 1970–1980-lukujen taitteeseen.

Hänellä oli työautona käytössään Yläneen alkoholistihuoltolalle uutena hankittu ja sittemmin tyttökodille siirtynyt vm. 1938 Dodge RD-21 seka-auto. Auto oli tyttökodin käytössä vuoteen 1955 asti. Se oli alunperin väriltään tumman vihreä mustilla lokasuojilla.

Mika Jaakkola entisöi nyt Huvituksen Dodgea Turussa, ja havittelee mahdollisimman alkuperäistä ulkonäköä.

Seka-auto oli tyypillinen autotyyppi ennen sotia. Siihen mahtui vähintään 4–5 henkilöä ja perässä oli lyhyt lava. Mallia voitiin käyttää sekä henkilö- ja tavarakuljetuksiin. Seka-autoja kutsuttiin myös sekajuniksi, tai kombineereiksi.

Dodge on nyt Mika Jaakkolalla Turussa entisöitävänä, mutta yhtään hyvää valokuvaa siitä ei ole Huvitus-uralta löytynyt.
Ainoastaan Mika Jaakkolan isoäiti Kerttu Jaakkolan ottama “tuplakuva” valokuva Huvituksen autotallin vieressä olleelta “autopukilta” vuonna 1952. Väinö poseeraa vieressä.

Mahtaisikohan lukijoilla olla muistikuvia tai valokuvia albumeissaan kyseisestä menopelistä? Tämä auttaisi Mika Jaakkolan entisöintityötä huomattavasti.

 

Mika Jaakkola ottaa vastaan valokuvia ja muistikuvia sähköpostitse (mika.jaakkola@mac.com) ja puhelimitse (050 487 2523)