Revontulikyttääjillä on kuvattavaa Auranmaallakin

0
Revontulet ovat aurinkotuulen hiukkasten aikaansaamia ilmakehän valoilmiöitä, jotka näkyvät maapallon magneettikentän vaikutuksen vuoksi parhaiten napa-alueilla – mutta myös Auranmaalla. Tämä kuva on otettu viime vuonna Auran kirkonkulmalla. Kuva: Kari Saari.
Revontulet ovat aurinkotuulen hiukkasten aikaansaamia ilmakehän valoilmiöitä, jotka näkyvät maapallon magneettikentän vaikutuksen vuoksi parhaiten napa-alueilla – mutta myös Auranmaalla. Tämä kuva on otettu viime vuonna Auran kirkonkulmalla. Kuva: Kari Saari.

AURA. Revontulia on mahdollista nähdä myös Etelä-Suomessa, tosin paljon laimeampana kuin pohjoisemmassa, sanoo auralainen revontulien harrastaja Johanna Helenius.

Kun olosuhteet ovat otolliset, käy Helenius tuttavansa Kari Saaren kanssa ”kyttäämässä” ja valokuvaamassa revontulia niin Auran kirkon viereisellä pellolla kuin Savojärvelläkin. Ne ovat kaksikon mielestä Auranmaan parhaat revontulien kuvauspaikat, sillä valosaasteen määrä on niissä pieni ja pohjoisen suuntaan aukeaa hyvät näkymät.

Nautelankosken tuntumassa viime huhtikuussa otetussa kuvassa taivas helottaa. Kuva: Johanna Helenius.

Auranmaan revontulet eivät ole yhtä näyttäviä kuin Lapin, mutta oikeaan aikaan ja hyvillä kameroilla niistäkin saa kuvia.

–Täällä etelässä ne ovat usein tuolla horisontissa ja valkoisen-harmaansävyisinä. Kamera osaa nähdä värit, mitä ihmisen silmä ei, Saari selventää.

 

 

 

Lue lisää 05.10.2018 lehdestä