Seurakuntavaalien ennakkoäänestys alkaa

0
Marttilassa ja Koskella käydään historialliset seurakuntavaalit: seurakuntalaiset pääsevät ensimmäistä kertaa äänestämään uuteen Martinkosken seurakuntaan luottamushenkilöitä. Kuvassa on Marttilan kirkko. Kuva: AVL:n arkisto/Marika Timonen
Marttilassa ja Koskella käydään historialliset seurakuntavaalit: seurakuntalaiset pääsevät ensimmäistä kertaa äänestämään uuteen Martinkosken seurakuntaan luottamushenkilöitä. Kuvassa on Marttilan kirkko. Kuva: AVL:n arkisto/Marika Timonen

AURANMAA. Seurakuntavaalien ennakkoäänestys alkaa tänään tiistaina ja päättyy lauantaina 10. marraskuuta. Varsinainen vaalipäivä on 18. marraskuuta.

Pöytyän seurakunnassa on mahdollisuus äänestää ennakkoon joka päivä Pöytyän kirkkoherranvirastossa kello 9–18. Lisäksi ennakkoäänestysmahdollisuus on Kyrön seurakuntatoimistossa, Oripään seurakuntatoimistossa, Yläneen seurakuntatoimistossa, Pöytyän terveyskeskuksen vuodeosastolla, Riihikosken seurakuntatalolla ja kaikissa seurakunnan alueen palvelutaloissa. Lisäksi on tietyin ehdoin mahdollisuus kotiäänestykseen samoin kuin muissakin Auranmaan seurakunnissa.

Martinkosken seurakunnassa tarjoutuu mahdollisuus ennakkoäänestykseen Kosken ja Marttilan seurakuntataloilla 6.–10.11. sekä Kosken lukiossa tänään tiistaina.

Liedon seurakunnan Tarvasjoen kappeliseurakunnan alueella voi äänestää Tarvasjoen kappelitoimistossa 6.–9.11. sekä vaaliauton yhteydessä K-marketin pihalla perjantaina 9.11. klo 10–11.

Auran seurakunnan kirkkovaltuusto valitaan sopuvaalilla, mutta seurakunnassa on ennakkoäänestysmahdollisuus muiden seurakuntien jäsenille. Ennakkoäänestys järjestetään kirkkoherranvirastossa 6.–10.11.

Seurakuntavaaleissa valittavat luottamushenkilöt päättävät monista keskeisistä seurakunnan asioista, esimerkiksi seurakunnan kirkollisveroprosentista, talousarvioista, monista työntekijävalinnoista ja tilojen käytöstä.

 

Omaa ehdokastaan voi estiä seurakuntavaalikoneesta osoitteessa www.seurakuntavaalit.fi