Seurakunta varautuu Pöytyän kirkon peruskorjaukseen

0
Pöytyän kirkon peruskorjaus on seurakunnan tulevien vuosien suurhanke.

PÖYTYÄ. Pöytyän seurakunnan lähivuosien suurhanke on Pöytyän kirkon peruskorjaus, jonka suunnittelu alkaa 50 000 eurolla vuonna 2021. Peruskorjauksen kustannukset ovat miljoonaluokkaa.

–Koska kyseessä on miljoonaluokan hanke, siihen on valmistauduttava huolellisella suunnittelulla asiantuntijoiden avulla. Mikäli asiantuntijat arvioivat, että kirkon katto uusitaan kokonaan, on se varmasti peruskorjauksen suurin menoerä. Kirkkojen korjauksiin on edelleen saatavissa myös Kirkkohallituksen avustuksia, sanoo seurakunnan talouspäällikkö Leena-Maija Rantala.

Seurakunnan kolmivuotissuunnitelmassa on varattu rahaa myös pienempiin investointeihin: Oripään toimistotilojen saneeraukseen ensi vuonna 25 000 euroa, Yläneen seurakuntatalon julkisuvun maalaukseen ja ikkunapuitteiden uusimiseen 80 000 euroa vuosina 2020–2021 sekä Rantapappilan kunnostukseen ensi vuonna 25 000 euroa.

–Korjattavaa on myös: Karinaisten kirkon sadevesikourut, Pöytyän seurakuntatalon ulkoseinien maalaus sekä Pöytyän kirkon huoltorakennuksen ja vanhan lämpökeskuksen lämpöventtiilien uusiminen.

 

Lue lisää 14.12.2018 lehdestä