Auranmaalla 182 erosi viime vuonna kirkosta ja 53 liittyi kirkkoon

0
Auranmaan seurakuntien porteista oli viime vuonna liikennettä enemmän ulos kuin sisään. Kirkkoon kuuluu kuitenkin yhä lähes 80 prosenttia alueen asukkaista. Kuva on Oripään kirkon porttirakennuksesta.

AURANMAA. 182 auranmaalaista erosi viime vuonna kirkosta. Eniten kirkosta eronneita oli alueen suurimmassa seurakunnassa, Pöytyällä, jossa kirkosta erosi 91 henkilöä. Aurassa kirkosta erosi 50 henkilöä, Marttilassa 22 ja Koskella 19.

Kirkkoon puolestaan liittyi Auranmaalla yhteensä 53 henkilöä.

Kun seurakunnasta poismuuttaneet otetaan huomioon, väheni Auranmaan evankelis-luterilaisten seurakuntien väkimäärä viime vuonna kaikkiaan 307 hengellä.

Koskella ja Marttilassa väestökato oli selvästi talttumaan päin, mutta Pöytyällä ja Aurassa virta vei toiseen suuntaan. Kosken ja Marttilan seurakunnat yhdistyivät tämän vuoden alussa Martinkosken seurakunnaksi, jonka jäsenmäärä oli tuolloin 3 560.

 

Lue lisää 25.01.2019 lehdestä