Heikot talvet hiivuttivat hiihtoharrastuksen – tämän talven hyvä lumitilanne antaa taas toivoa

0
Yläneen yhtenäiskoulun viidesluokkalaiset Viljami Ojala, Elina Ristolainen ja Kalle Eskola pääsivät sivakoimaan Yläneen huippukuntoisille laduille Vesitorninmäelle.

AURANMAA. Auranmaalaisissa urheiluseurojen hiihtojaostoissa ollaan tällä hetkellä varsin innokkaissa tunnelmissa, sillä Lounais-Suomeenkin on pitkästä aikaa saatu hyvin lunta. Se on aktivoinut lajin harrastajia ja antaa taas muutaman hiljaisen vuoden jälkeen toivoa jaostojen vetäjille.

–Hiihto on perinteinen laji, jota kaikki kunnioittaa. Aina, kun lunta tulee, niin on hämmästyttävää, kuinka innoissaan lapset ja aikuiset ovat siitä, Kosken Kaiun hiihtojaoston vetäjä Tapani Rantanen kertoo havainnostaan.

Vaikka nyt näyttää hiihdon osalta hyvältä, useat lumettomat talvet ovat kuihduttaneet urheiluseurojen hiihtotoiminnan lasten osalta lähes olemattomiin. Auranmaan seuroista ainoastaan Pöytyän Urheilijat panostaa aktiivisesti juniorihiihtäjiin, muissa seuroissa toiminta on joko kokonaan nuupahtanut tai hyvin satunnaista.

Yläneen Kirin Ville-Veikko Kavander sanookin suoraan, että he ohjaavat aktiivihiihtäjät Pöytyän Urheilijoihin, sillä kilpailutoimintaa ei ole enää ollut. Hiihto-opastusta sen sijaan on jonkun kerran järjestetty yhteistyössä MLL:n kanssa.

–Nyt kun on saatu radat kuntoon, yritetään saada porukka taas hiihtämään, hän haluaa kannustaa.

Myös Marttilassa ladut ovat tällä hetkellä upeassa kunnossa, mutta hiihtojaoston toiminta puolestaan kaipaisi piristysruisketta. Marttilan Murron Heidi Toivonen sanoo tilanteen olevan se, että he tarvitsisivat jonkun innokkaan vetäjän, jotta homma saataisiin taas pyörimään.
Sari Holappa

 

Lue lisää 18.01.2019 lehdestä