Kosken risteyskolari vaati kuolonuhrin

0
Raskaan ajoneuvon ja pakettiauton törmäys oli raju. Kuva: Simo Päivärinta.

KOSKI. Valtatie 10:llä tapahtui torstaina aamupäivällä miehen hengen vaatinut kolari. Kolarissa oli osallisina kaksi rekkaa ja pakettiauto.

Toinen rekoista oli tulossa valtatie 10:lle Koskentietä Kosken suunnasta. Rekan kuljettaja kertoi poliisille, ettei hän nähnyt kenenkään tulevan kummastakaan suunnasta. Risteyksessä on stop-merkki, mutta kuljettaja ei ollut pysähtynyt, koska risteys oli niin liukas ja yhdistelmää olisi ollut vaikea saada uudelleen liikkeelle.

Samaan aikaan kuitenkin 10-tietä tuli Hämeenlinnan suunnasta toinen rekka, joka ei saanut pysäytettyä yhdistelmää, vaan väisti oikealle välttääkseen törmäyksen. Koskentie risteää valtatie 10:n kanssa myös Mellilän suuntaan ja tässä risteyksessä seisoi pakettiauto stop-merkin takana. Rekka ajautui päin pakettiautoa ja molemmat ajoneuvot ajautuivat ojaan. Kosken suunnasta tullut rekka osui myös oikeasta etukulmastaan Hämeenlinnan suunnasta tulleeseen rekkaan ja ajautui linkkuun risteykseen.

Pakettiauton vuonna 1953 syntynyt mieskuljettaja menehtyi välittömästi. Hämeenlinnasta tulleen rekan mieskuljettaja loukkaantui vakavasti, hänet kuljetettiin Tyksiin hoitoon. Kosken suunnasta tulleen rekan mieskuljettaja selvisi vammoitta.

Artikkelia on päivitetty torstaina 31.1. klo 15.07. Aiemmin päivitetyssä versiossa todettiin, että kolari oli vakava, mutta kuolonuhrista ei ollut mainintaa.