Elokuva: Venom
Ohjaaja: Ruben Fleischer
Pääosissa: Tom Hardy, Michelle Williams, Riz Ahmed, Scott Haze, Jenny Slate, Reid Scott
Ensi-ilta: 5.10.2018
Kesto: 1 h 52 min
Ikäraja: K12

Venom esiintyi alun perin Marvelin sarjakuvissa ja muun muassa Spider-Man 3 -elokuvassa Hämähäkkimiehen arkkivihollisena. Viime vuonna Venom sai kuitenkin jo pidemmän aikaa suunnitteilla olleen oman elokuvansa, jonka on tarkoitus aloittaa Sony Picturesin oma Marvel-universumi.

Elokuva kertoo avaruudesta maahan tuoduista vieraista, ja ilmeisen vaarallisista elämän muodoista, symbiooteista. Venom niminen symbiootti ottaa tarinan päähenkilön, Eddie Brockin kehon käyttöönsä. Siitä alkaa toiminnantäyteinen seikkailu, jossa ei vältytä yhteenotoilta Eddietä etsivien agenttejen kuin muiden symbioottienkaan kanssa.

Elokuva on täynnä rytinää ja alien-taisteluita, sekä hienoja erikoistehosteita ihan alusta aina viimeisiin kohtauksiin asti. Eddien ja Venomin välistä suhdetta on mukava seurata ja loppu on heidän kannaltaan onnellinen. Kaiken kruunaa lopputeksteissä soiva Eminemin kappale, juuri elokuvaa varten tehty.

Venom on upeasta toiminnasta ja huumorista pitävälle juuri oikeanlainen elokuvanautinto. Se ei ota itseään liian vakavasti, mutta sisältää myös aidosti mielenkiintoisen juonen. Yleisimmiltä elokuvien kliseiltä ei ehkä vältytty, mutta joka tapauksessa loistava tuotos Sonylta ja Marvelilta. (R.N.)
* * * *

Arvosteluasteikko

* * * * * unohtumaton
* * * * hieno
* * * kannattaa katsoa
* * kannattaa katsoa, jos vaihtoehtona on täydellinen tylsistyminen
* ei kannata katsoa, vaikka vaihtoehtona olisi täydellinen tylsistyminen

 

Smash on Auranmaan Viikkolehden nuortensivu.